רשת חכמה
במצב היום חברת החשמל הינה ספקית יחידה של חשמל וקיימים מיליוני לקוחות הצורכים ממנה חשמל. למצב היום כמה בעיות, אחת מהן עולה במצבי טמפרטורות קיצוניים, של חום קיצוני או קור קיצוני. אז עולה צריכת החשמל מאוד והחברה אינה יכולה לענות על כל הביקושים. הדרך שחברת החשמל מטפלת במצבים אלו כיום היא העפלה של איזורים שלמים באופן יזום. האפשרות השנייה לטפל במצב היא ייצור מוגבר של חשמל, דרך זו יקרה מאוד ולא כדאית, כמו כן האפשרות של הקמת תחנות כוח נוספות, המזהמות את הסביבה ויוצרות תחלואים רבים באוכלוסיה, זוהי אפשרות שהרצון להימנע ממנה משותף למקבלי ההחלטות ולכלל האוכלוסייה. למזלנו הטוב היום קיים הפתרון לייצור חשמל נקי שקט ובטוח לסביבה על-ידי מערכות סולאריות עם גיבוי של טורבינות רוח. ייצור חשמל שמש מעודד על-ידי חברת החשמל, משרד התשתיות וגופים מוסדים נוספים.
אצלנו תוכלו למצוא:
- תכנון וייעוץ חשמל למערכות סולאריות
- תכנון לוחות חלוקה DC ו- AC
- תכנון התשתיות לנצילות מרבית מהמערכת הסולארית
- פתרונות חשמל חכם
- פתרון מלא למערכת סולארית בנצילות גבוהה
בעקבות ייצור חשמל סולארי במתקנים סולאריים והספקתו לרשת החשמל על-ידי גופים פרטיים ועסקיים נוצר מצב של ריבוי ספקי חשמל וריבוי לקוחות חשמל. הפתרון של חשמל שמש מאפשר אספקת חשמל איכותית וקבועה גם בשעות עומס.
אבל איך מתמודדים עם תעבורת החשמל הדו-כיוונית?
בכמה מחייבים על צריכת החשמל ובכמה מזכים?
איך ניתן לעמוד עומסים צפויים?
איך ניתן לווסת את החשמל לכלל הצרכנים בצורה שווה?
המענה על שאלות אלו היא מערכת רשת חשמל חכמה Smart Grid. כדי לקיים רשת חכמה יותקנו בבתי האב בישראל מוני חשמל אשר ימדדו את כמות צריכת החשמל בבית, ימדדו את הרגלי צריכת החשמל וימדדו את כמות החשמל שיוצרה על-ידי המערכות הסולאריות. כל זאת על-ידי חיישנים שיוצמדו לצרכני החשמל בבית- מכשירי החשמל, ועל-ידי בקרים של מייצרי החשמל של הבית- המתקנים סולאריים ומתקני הרוח.
הרשת החכמה תהיה רשת מורכבת אשר תעביר נתונים באופן דו-כיווני משלב ייצור החשמל דרך נתיבי העברת החשמל ועד ליעד הצרכן, וגם בכיוון הנגדי תקבל נתוני דרישה וצריכת חשמל מהצרכן הביתי וכן נתוני ייצור חשמל שמש ביתי. רשת החשמל החכמה Smart Grid תתמודד עם כל הנתונים הללו ועם מחירי חשמל משתנים, אשר ישתנו על-פי הביקושים לחשמל ועל-פי קצב הייצור של האנרגיה המתחדשת, האנרגיה הסולארית.
לרשת חכמה Smart Grid ארבעה מרכיבים:
1. תשתיות הולכת חשמל דו-כיוונית - להובלת חשמל לצרכן ולקליטת חשמל מיצרני האנרגיה המתחדשת, אנרגיית סולאר.
2. רשת תקשורת להולכת מידע דו-כיוונית - הנעמדת בגודל של פי 10 מכל רשת אינטרנט קיימת. רשת תקשורת נתונים אשר תופעל על-ידי סיבים אופטיים או בדרך אלחוטית.
3. רשת מחשוב מתוחכמת דו-כיוונית - אשר מקבלת נתונים מעבדת אותם ומספקת משוב אמין, רשת המחשוב מווסת את צריכת החשמל באופן שווה בין הצרכנים, קובעת את מחיר החשמל שיגבה ושישולם לצרכן/ספק ועוד.
4. מערכת אבטחת מידע - שתיפרס על כל המדינה להבטיח כי תעבורת מידע רגיש זה תקלט על ידי גורמים עוניים או חבלניים.
הקושי לענות על הביקושים לחשמל ההולכים וגדלים, הרצון לא להקים עוד תחנות כוח מזהמות, המטרה להגדיל את כמות תצרוכת החשמל ממתקנים סולאריים, המטרה להקצות חשמל בדרך חכמה יותר בעיתות עומס. והצורך בהתייעלות אנרגטית, כל אלו הביאו את חברת החשמל לישראל למציאת דרך בה תוכל לפקח על עומסים ולקורא מוני חשמל, לעמוד את תצרוכת החשמל בכל בית ובית בכל זמן נתון, לקבוע תעריף לחשמל הנצרך ולחשמל המיוצר ע"י תאים סולאריים.
רשת חכמה תאפשר לחברת החשמל לספק חשמל בעתות צריכה מוגברת, היישר מן המתקנים הסולאריים ולא יהיה עוד צורך לנתק אזורים שלמים באופן ייזום מזרם החשמל. הרשת תטפל במידע ונתונים במשק ייצור חשמל מרובה ספקים ומרובה לקוחות מורכב ומסועף.
{formbuilder:5446}